Monday, September 13, 2010

Gelagat muda mudi masa raya ;p

Assalamualaikum semua...


Hari ni dah hari raya keempat. aku rasa macam semalam je baru first day raya. Cepat gila masa berlalu an. Nanti sedar-sedar umur aku dah tua.haha.

Raya tahun ni memang aku beraya sakan. Sebab empat-empat hari aku pergi beraya. cuma first and second day raya penat. sebab layan tetamu yang datang. aku dengan kakak aku la yang jadi bibik time raya..So, bila malam je apa lagi, tido awal ah. Orang cakap memang tido mati punya. Hehe

hari raya pertama, kedua and ketiga aku beraya dengan kereta. Hari ni aku pergi beraya naek moto pasal dah tak larat nak tunggu berejam-rejam nak sampai rumah. Jem punya pasal. Ponat den nak menunggu aih!

So, bila beraya dengan moto ni baru nampak gelagat muda mudi tyme raya. Kalo dengan kereta tak perasan. Ada tiga kisah yang boleh aku share kat sini..

kisah 1
Masa kat trafik light, jalan aku trafik light merah. So, ak berhenti laa..depan aku ada 3,4 buah moto (semua lelaki). Belakang aku pon lelaki. Aku dengan membe aku tersepit kat tengah-tengah. Bila trafik light belah sana hijau, lalu laa gurl lawa gak laa bawak moto. Semua lelaki depan aku ni toleh tengok gurl lawa tersebut. lama pulak tuh. Pastu toleh lagi sekali. Aku dah tergelak dengan membe aku. Macam2 remaja-remaja sekarang.

kisah 2
Aku pergi beraya rumah membe aku hari ni. Kan naik moto. Aku macam biasa ah,setia dengan moto egois aku. hee. Then masa nak balik, aku dengan membe aku baru nak gerak, pastu lalu la mamat dua orang naik satu moto. Sempat lagi laung " assalamualaikum " kat aku and membe aku. Aku pun cakap macam gini ( tak baik tak jawab salam an, so waalaikummussalam. wakakakaka). Gila selamba badak aku..kihkihkih. D

kisah 3
Kisah kat trafik light lagi. aku berhenti kat sebelah kereta masa kat trafik light tu. Tapi aku tak perasan laaaaa pulak kereta sebelah aku tu semua lelaki. Pastu lelaki sebelah kiri turunkan cermin kereta.. Cakap hai. Boleh mintak no phone? Aku jawab tak pakai handphone. Tak mampu der...wakakaka..pastu bila lampu hijau je..ak pecut ah.. Kan tak pasal-pasal aku kena tibai..haha

macam-macam..So, kalo rasa nak cari pakwe tyme raya, pergi laaa beraya naek moto...hahahaha





p/s: jangan jadi macam ni ye kawan-kawan bila bawak moto.. Pesanan penaja TV3 '


chow cin chow


5 comments:

hafiz said...

haha..

lawak la ekau mila!!

bgus gak petua tu..t den suh adik den g beraya nek moto...

haha

ct kamila said...

hehe..

suh adek ekau amalkan selalu eh..

haha..

;p

hafiz said...

haha..

no hal punya.. :D:D:D

hakim said...

ahahaha... jeng2...

ct kamila said...

kehkeh

;p