Thursday, September 23, 2010

betul ke si dia jodoh aku?



kalau dah jodoh tak kemana. Itu yang biasa kita dengar kan? memang betul pun apa yang orang kata tu, but taw tak kita bahawa jodoh ni ada 3 kategori.

sebenarnya aku taw ni pun masa tengok filem syurga cinta hari tu. hahaha. ok-ok. meh nak habaq mai tiga kategori jodoh.

first : jodoh dari syaitan

--> kamu dan si dia bertemu. kemudian jatuh cinta. Akan tetapi kamu dan si dia membuat maksiat lalu menyebabkan kamu pregnant. Akhirnya kamu bernikah sebab nak tutup malu. Itu namanya jodoh dari syaitan. (mintak dijauhkan la jodoh dari syaitan nih..)

second : jodoh dari jin

--> kamu dan si dia bertemu. si dia jatuh cinta pada kamu. Tapi kamu tak menyukai si dia. Si dia menggunakan jin untuk membuatkan kamu menyukai si dia. Akhirnya kamu pun berkahwin. (nauzubillah..)

third : jodoh dari Allah

--> kamu dan si dia bertemu. kemudian saling jatuh cinta antara satu sama lain. Kamu dan si dia ambik keputusan untuk berkahwin dan hidup dengan bahagia selama-lamanya. Inilah jodoh yang sebenar-benarnya datang dari Allah. Dan ianya dinamakan syurga cinta <3



13 comments:

rafhan said...

memang best filem syurga cinta kan.Heliza comel. haha.. harap2 aku dapat bertemu jodoh dari Allah. Insyaallah... "Cinta sampai syurga"

rafhan said...

memang best filem syurga cinta. Heliza mmg comey. Harap aku dapat bertemu jodoh dari Allah. insyaallah. "cinta sampai syurga"

ct kamila said...

rafhan:

insyaAllah2..aku pon harap dpt jodoh dari Allah..

smoga kita bertemu jodoh yang baik2..
hehe

;p

Afiq Din said...

wah... hebat..
jodoh dari Allah penentu kebahagiaan

ct kamila said...

afiq:

btol2..like ur statement ;p

hakim said...

nice one mila

ct kamila said...

akim:

hehe..toche2..

;p

Amirah Madihah said...

nak jdoh ke 3..mila tlg cari utk mira oke..haha..:p

ct kamila said...

mira:

haha...camno nk cari..den pon x jmpa2 laie..hehe

jom kite cari sesame..
haha

(tetibe tercakap nogori...)

;p

sugar2 kapas strawberry said...

ingin mendapat jodoh dari Allah

ct kamila said...

sugar2 kapas:

insyaAllah..

;p

Amni said...

Ngeee... tak bley percaya jugak tu.. =P dari movie lak tu.. ahaha..

tapi memang betul, kalau jodoh tak ke mana.. tapi kena cari la.. doa selalu jugak..=)

ct kamila said...

amni:

btol3...ajal maut jodoh pertemuan sume d tgn tuhan..

tp kite kna la berusaha..jgn duk tunggu je..

hehe

;p