Thursday, September 30, 2010

Berebut parking smpai nak bergaduh!..


Sat2...den nak gelak dulu..hahahaha. ok stop! hehe

semalam aku pergi mydin mall KT dengan kakak aku. Aku yang drive sebab kakak aku penat baru balik kerja. So, dengan hati yang berbunga riang nak cari hadiah kawen konon nya, benda lain la pulak yang jadi.

Sampai je mydin mall, OMG ramai gilak orang kau tahu. Sampai semua duk berebut parking. Kalau aku tahu la macam gini jadiknya, baik aku pergi hari lain.

Aku pun tunggu la parking. Lepas lama jugak menunggu, kereta depan aku pon nak keluar. Aku terpaksa reverse nak bagi kereta tu keluar. Tapi kereta belakang aku punya la x reti bahasa tak reverse pon dia punya kereta sebab nak berebut dengan aku. Wutthenyah betol la. Aku tengok cermin belakang, nasib baik pakcik. So aku pun bagi parking tu kat dia. But anak perempuan dia, maybe sebaya aku kot, kurang asam der. Bukan nak ucap thanks ke apa kat aku, siap sengih2 ala-ala perli ke aku. nyah betol la...

then, aku wait lagi dengan perasaan penuh tidak sabar. hahaha. tetibe, jeng3 kereta sebelah kanan nak keluar. Dua bijik pulak tu. Aku dah bagi signal kanan sebab nak masuk parking tu. Tiba-tiba tup ada kereta myvi putih depan aku berebut dengan aku. Semua guys. Then guy kat belakang tunjuk kat aku and kakak aku dia nak masuk parking tu. Hoh, kakak aku punya panas hati, dia tunjuk isyarat yang aku nak masuk parking tu. But lelaki tu pun kurang adabnya, tunjuk-tunjuk yang dia nak masuk. Last-last, korang tahu apa kakak aku buat, dia terus tunjuk penumbuk. Hambik kau!.

Then si guy ni still tak puas hati pandang aku pulak. Aku marah-marah cakap parking tu aku punya. Apa hal datang-datang terus nak ambik parking orang. dia pandang je aku tak puas hati. Apa, ingat aku takut ke mentang-mentang aku perempuan. Mujur aku tak keluar bergaduh dengan kau je. Kalo tak, tak ke haru jadinya. Then the guys blah macam tu je sebab tak puas hati dengan kitaorang. Haa, tahu pun yang parking tu bukan kau punya okeh.

p/s: dalam hati " wutthenyah betol. belajar la adab nak hormat orang sikit. isk!


chow cin chow.


6 comments:

Amni said...

Okey lagi tu.. saya pernah kena, saya bagi signal, orang tu buat bodoh je.. tau dia buat apa? Dia masuk je parking tu tak kisah ngan signal kita.. memang sakit ati aa... rasa cam nak herdik je!

ct kamila said...

amni..

kalo sy kena cam2 la kan...mau ada yg kua kete, silap2 aribulan bergaduh kat c2 gak..hehe

just kidding

;p

~SukEMakAn~ said...

saye salu jd camni
org curi parking saye
padahal da bg signal
mentang mentang daku maseh P lg
T________T

Amni said...

Tak berani.. hahah.. saya ni ekcik je orang nya.. ekeke..

hakim said...

ganas molek... :P

ct kamila said...

amni:

sy pon...haha..

akim:
wakakaka~