Tuesday, December 7, 2010

papa bergaya


Tadi kan. aku duk tengok cerita papa bergaya. Alaaaa, yang zizan nin berlakon tu. Yang konon-konon berlagak kaya pakai kereta bmw bagai. MySpace Tapi duit takde. Alih-alih kena tipu. Tapi cerita ni bermotif laa jugak kan :P

Then aku teringat laa kat membe aku ni sorang. Dia ni memang kategori up to date laa. Pakai baju branded, nampak bergaya, stylo laa orang kata. Nampak macam anak orang kaya gilaa ahh MySpace . Memang kalau setakat nak belanja aku ni, lekat celah gigi je. cam gituuuu kau! hiks. :P

Kalau nak dibandingkan dia dengan aku ni, konpem-konpem laa aku ni nampak macam makcik tukang masak kat umah dia je. haha. Tapi satu hari tu, aku macam terkejut ala-ala unta laa jugak nak cakap ngan kauorang ni. cumeii gila kot kalo terkejut macam unta ni. kihkih

Dia mesej aku. ni contoh es em es (sms) aku dengan dia. Aku dah lupa laa dialognya cam mane. gila kau nak ingat dialog mesej beberapa tahun lampau kan. bukannya alberto carlos aku ni. nak ingat benda-benda tu sume. Tapi kan sape alberto carlos tu? hentahhhh! aku main tibai je.ahhh..lantak..haha

dia: slm. (pergh bagi salam beb! sebelum ni tak pernah pulak nak bagi salam) hehe
aku : wslm. (dengan penuh sopan santun..ecehhh :P) MySpace
dia: mila, aku nak pinjam duit dengan kau boleh tak? alaaa boleh laa.
aku: berapa?
dia: dalam 2,3 ratus cam tuuu.
aku: mak aih. kau kan kaya. Aku setakat 50 sen ada laa dalam bank tuu.. dalam wallet, harammm..lagi laa takde duit. (tipu sunat. agaga)
dia: Alaa, kau ni tipu bebenau.. bagi ah pinjam
aku: takde. takde. aku takde duit. hehe. kau mintak laa ngn ayah kau. Ayah kau kan kayaaa.
dia: aku mana ada kaya..
aku: haaaaa, kantoi! (tapi dalam hati jelah. hehe)

So, moral of da story, kalau tak kaya tu jangan laa nak berlagak kaya. MySpace Nyampahh ai taw. hiks! Tapi mind orang sekarang..

biar papa asal bergaya,
bila susah baru datang cari saya.

comel tak pantun aku? haha. So, pikir-pikir laa sendiri. Jangan laa kita nak susahkan diri. Biar bergaya cara kita jelaa. kalau tak mampu tapi nak bergaya jugak, hang pi laa cari baju bundle okeh. MySpace

kihkihkih

baibai

8 comments:

hakim said...

mila nk pinjam sposen... hahaha

sugar2 kapas strawberry said...

selalunya org kaya ni xdela nk blagak sgt.org yg tak berapa nk kaya ni jgkla yg nk blagak kn?hohoho

ct kamila said...

akim:

haha..kalo setakat seposen tu, aku mampu lg ah nk bagi..haha

:P

ct kamila said...

sugar:

2 ah. btol sgt2.. ai setuju la dengan u..

hehe

:P

rossoneri said...

susah orang berlagak kaya nih

ct kamila said...

rossoneri:

2 pasal..kalo tak kaya, buat laa cara x kaya kan...

:)

nik rosmawati said...

btol.tak suka org yg berlagak kaya.
kwn sekerja akak pun ade sorang.shopping kat pavilion jea.brg2 nak jenama jea.
tp hujung bulan tak cukup makan buat pe kan

ct kamila said...

sis nik:

2 pasal...kalo nak pinjam duit ngn kite lg geram kan..

hee

:P