Wednesday, February 16, 2011

Berita sensasi 2011. Ecehh...


Oh mak ai, tajuk hangg, bikin panas je. keh keh keh

Tak tak. ini serius. tadi, sampai-sampai je rumah dalam pukul 6 camtuu. penat kot. ye laa 40 minit aku duk meronggeng dengan moto pergi umt. nak bawak kete, malas aku. macam membazir je. minyak mahal dowh! haha (padahal kedekut! ceh).

siap je park moto, angah aku cakap, ada surat untuk aku. 2 pulak tuu. aku ingat pakwe lama ke hantar surat. wakaka (mengong!). pastu aku gembira bukan kepalang. sebab pertama dapat surat interview. sebab kedua dapat surat suruh aku pergi ambik barang kat pejabat pos. dapat hadiah dari giveaway hari tuu kot. aku agak-agak laa kan. hiks.

pastu aku pun buka surat interview tuu. aku tetiba macam pelik bila baca temuduga suruhanjaya perkhidmatan pelajaran. dalam kefalehotak aku " eh, bila masa pulak aku apply spp ni? ". angah aku tanya, kau ada apply tak? kalau takde, aku lah tuu yang apply. hehe.

so, angah aku yang apply rupanya. tapi dia tak dapat, aku pulak yang dapat. hehe. bila tengok kat surat tuu " temuduga jawatan tetap pegawai pendidikan pengajian tinggi ", aku rasa macam nak melompat tinggi-tinggi macam dah terima surat tawaran kerja dari spp. padahal baru interview je pun. ngek laa kau mila! haha

pastu ada pulak satu soalan lain menerjah kat kefalehotak aku ni " kalau aku dapat kerja ni, master aku macam mana? " . berangan laa pulak. interview pun belum. (ni laa jadinya kalau kuat berangan! haha) tp kalau dah ini rezeki aku, aku akan buat master jarak jauh. supervisor aku takde hal kot. keh keh keh. kalau tak dapat pulek, aku teruskan pengajian aku kat sini. lalala~

p/s: kena prepare ni. sebab susah gak nak dapat kerja goverment sekarang ni. doakan aku eh korang. nanti aku bagi seposen sorang. :P


jap nak check ada duit tak nak bagi kat korang ni. haha



ok bai

8 comments:

Solihin Zubir said...

woah.. tahniah2..
gudluck ye 4 interview nnt..
dan moga tercapai cita2 nk wat master.. :D

ciknabil-a said...

seposen jew nak kasi?? haha!

Siti Nadzirah Zakariah said...

tahniah..gud luck 4 interview akak comel..:)

avantgarde14 said...

best!

mira ellyna said...

gud luck k...

kaizen said...

tahniah...semoge dpt keje...10sen leh beli gula2...wahahaha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Ngee, meh nak bagi tips. eceh

supersaraa said...

congrats congrats n gudluck!!! :D