Monday, January 24, 2011

rezeki jangan ditolak. hee


hari tuu aku pernah cerita pasal skim bantuan yang umt bagi kan. kalau nak tahu boleh baca SINI.

2 hr lepas prof merangkap sv aku col. ckp permohonan tuk skim tuu dekan dah check. tapi kena isi balik pasai harga yang diletak tak sama dengan harga pasaran. tapi prof aku tu aku panggil haji je. keh keh keh

haji: hello siti. (sekarang kat umt orang panggil aku siti. nak tergelak den. hua hua)
aku: ye. kenapa haji.
haji: permohonan skim tuu, dekan dah chek. tapi dekan suruh isi balik ikot harga quotation. so, siti isi balik permohonan tuu ok.
aku: ok. besok saya jumpa haji.

so, semalam aku pergi laa jumpa haji. then ambik borang balik mintak sign. pastu haji cakap sorang penyelia, sorang student je dapat. maknanya 10 orang student master under haji, aku yang dapat. yeay! haha. tapi masa tu aku pergi dengan membe aku nak hantar borang skim tu sekali. tapi bila haji cakap sorang je dapat. so, haji suruh bahagi 2. kira rezeki kitaorang laa tuu. hehe

then g jumpa second sv.

pastu bunyi air bergegar. (bunyi mesej aku laa tuu. wakaka)

haji: dah hantar borang belum. hantar kat pejabat dekan.
aku : baru je hantar tadi. tq haji.
haji: ok. bulan okt boleh siap draf 1 tesis. kerja sungguh-sungguh. biar habis.
aku: ok insyaAllah haji. hope boleh siap cepat. (cewahh, ayat aku. macamtakbolehbelahje) kih3
haji : ok. lepas ni boleh terus sambung phd.
aku: haa, mati aku. (dalam hati jelah!)

bese kalau haji cakap macam tuu, aku akan mengelak. kah kah. kalau aku sambung terus, mau tak kawen aku. haha. tapi kalau sambung terus pun ok gak. sebab ade scholarship. Arghhh, tengok laa dulu macam mana.

tapi aku rasa bertuah gila dapat penyelia macam ni. gila take care. kalau sesetengah prof lain, konpem dah tak tanya hantar borang belum. nama pun prof, memang sibuk giles. bilik dia aku tengok, aku pon naik pening. penuh dengan kertas satu meja. T___T

p/s: patut laa aku duk mimpi ombak besar sampai 3 kali. rezeki datang bergolek rupanya. hee

ok bai

6 comments:

~~su manje~~~ said...

betul tu rezeki jangan di tolak...em...tapi............................................................................

ct kamila said...

su:

tapi ape su? hehe

mie said...

tapi jangan semua rezeki nak disambar..
ehheheee

Solihin Zubir said...

tapi bala jgn di cari.. heheh..

ct kamila said...

mie: haha. tp kalo rezeki kebabom kena sambar gak..

:P

ct kamila said...

solihin:

yes.. btol3

:P