Thursday, January 20, 2011

Ingat guna short form ni, aii paham ke? susah nak paham dowh. bikin fening ado!

ecece

bunyi macam nak marah orang je kan. (aku pun gerun gak ni. keh keh keh :P)..

ehhh, nan hado nye. aku mane pandai marah-marah orang ni. ecehh, jiran sebelah umah aku pon pengsan aku wat statement cenggini..lalala~

aku sebenaunya pening duk baca mesej sesetengah membe aku ni haa. punya laa short form bebenau depa-depa ni duk guna. mana tak pening aku aihh. sampai mesej yang ciput cenonet tu pon, nak ke boleh pahamnya, ade lah sejam dua gak aku duk godeng ayat-ayat yang depa hantar ni. (ok aku tipu!) hehe

tapi memang kalau guna short form yang memang short tershot shot ni, susah bebenau nak paham weh T____T. ni aku habaq mai contoh cikit. kan banyak-banyak kan fening pulek.

si A : ad kt x? m v ke aq siya
aku : apekebenda nya yang kau duk hantar kat aku ni wehhhhh. fening aii..

tuu kot bahasa terengganu. ni ikot bahasa standart punya.

si A: ad kt x? k v ke aq seringgit.
aku : apekebenda nya yang kau duk hantar kat aku ni wehhhhh. fening aii..

haaa, fening takk? mau tak pengsan aku baca mesej cenggini tiap-tiap hari. keh keh keh

jenuh duk godeng-godeng mesej tuu, baru la aku paham. rupanya dia tanya aku ada kredit tak. suruh bagi kat dia seringgit. hulamak wei. baik punya short form. jimat masa duk taip.. pergh pergh.

ad = ada
kt = kredit
x = tak
m/k = mung / ko
v = bagi
ke = ke
aq = aku
siya/ seringgit =seringgit

haa, so masalah translation untuk short form hari ni dah setel. yeay! wakaka

ok bai



5 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

terlalu shortform buat wa rasa nk sekeh je..takpon yg guna ayat ala2 mnja g2..awk buat apew tu??jns yg letak w kat blakang..geli wehh

ct kamila said...

sugar:

taw xpe.. kalo yg ltak w kat blkg tuu.. mmg rasa nk sekeh2 je..

hehe

:P

Solihin Zubir said...

hahhaa.. nak short form pon agak2 la kan...
jgn smpai nyusahkan org..

ct kamila said...

solihin:

2 pasal.. fening2.. keh keh keh

:P

hakim said...

haha, sy nk tlis shrt frm jgk. :P