Thursday, June 30, 2011

Do what you want to do. believe urself. no need to be what others want to see you as. sometimes, you need to be independent.



assalamualaikum.

hai koranggg. kemainnn, panjang nau tajuk entry aku. biau laa. lalala~

hidup ni tak mudah. bila kau kaya je, mesti ada orang nak menjatuhkan kau. bila kau berjaya je, mesti ada orang dengki dengan kau. bila kau lawa gojes gila nak mamtik pun, mesti akan ada orang jeles dengan kau. (ehhh, berapa banyak bila daa. muehehe)

so, the point is, adat laa kan. manusia memang tak pernah puas dengan apa yang ada. memang akan timbul perasaan jeles cemburu semua tuu.

contoh laa eh aku bagi. pernah masa aku nak continue study, ada orang cakap buat master ni banyak pakai duit. sampai 30k. tapi aku buat master serius takde guna banyak duit sangat. dapat duit free ada laa. hiks. tapi korang kena bijak ambik peluang laa. jangan malas sudeh. =)

sekarang ni, aku buat benda yang aku nak capai masa aku muda ni. nanti dah tua tak larat pulak. elehhh "padahal sekarang dah tua bangka tapi taknak mengaku jugak". sengal nau! keke

serius, bila kau buat sesuatu, kau yakin pada diri kau and kau buat dengan niat yang betul, for sure benda yang kau buat tuu berkat. pastu hati kau mesti rasa tenang je. start aku masuk ukm, sampai aku habis belajar kat ukm, pastu masuk umt pulak, rezeki aku semakin melimpah ruah. alhamdulillah. yang penting kau kena pegang niat kau betul-betul, nekad dengan apa yang kau buat. bukan sebab orang paksa kau ke ape. insyaAllah kau berjaya. hee


p/s: aku rasa macam penceramah bebas laa pulek. muehehe.


ok bai


2 comments:

SpyMASTER said...

Yup.. Btul.. stuju dgn awk.. mmg cmtu la lumrah kehidupan.. ble kte berjaya je,x ksah la dari segi ape sekali pun.. mmg ade yg cemburu ngn kte.. x bleh tgk kte berjaya.. mula la dengki.. buat 2 buat ni.. nak mnyusahkan kte plak..

ciknabil-a said...

ada ciri2 jadi penceramah bebas pas habis study nie. hehe...

take care akk! :)