Saturday, March 19, 2011

Apa Hikmah Di sebalik Bulan dekat dengan Bumi 50ribu KM

semalam aku duk baca entry solihin pasal supermoon. aku memang tertarik dengan isu ni. so, aku share dengan korang semua. ^^

Bulan adalah tanda Noor Nabi SAW dan seperti yang di sebut dalam 200 lebih hadis Sahih Nabi SAW- akan tiba kedatangan Imam Mahdi (AS) Cucunda Nabi SAW - Bernama Muhamad ayahnya Abdullah Ibunya Aminah.

Di zaman akhirn ini ianya adalah simbol muncul nya Imam Mahdi (AS).

"Sesiapa yang tidak percaya kepada Dajjal mereka akan kafir dan sesiapa yang tidak percaya pada Imam Mahdi mereka akan kafir". ( Maksud Hadis).

Ketibaan Imam Mahdi (AS) di ambang pintu dunia - di nyatakan atau di khabarkan oleh Bulan yang akan menjelma 50,000 Km lebih dekat ke arah bumi.

Dan akan berlakunya segala bencana telah pun di sebut dalam banyak hadis -hadis sahih sejak 1,432 tahun lalu.Wahabi telah meringkan perkara-perkara tersebut dari pandangan orang-orang ISLAM.

Hanya Wali-Wali Allah SWT Sahaja yang mengetahui segala kebenaran ini dan di ILHAMkan kepada mereka.

Ketibaan Imam Mahdi ada 111 Tanda dan kebanyakan tanda -tanda telah pun muncul yang berlaku baru-baru ini adalah

* Kejatuhan semua pemimpin2 zalim di timur tengah memberi laluan kedatangan Imam Mahdi (AS). Dan memberi kebangkitan Nafas Baru pemimpin2 yang akan membantu Imam Mahdi (AS) pejuang Islam yang sebenar
* Keadaan Tsunami di Jepun dan Malapetaka di seluruh Dunia
* Tsunami di Aceh memperkenalkan satu kebangkitan Ummah yang baru membantu agama Allah SWT
* Banjir Di Pakistan bulan Ramadhan 2010
* Dan 313 kejadian yang bakal akan berlaku di seluruh Dunia -kebanyakan kepada Negara2 yang Zalim dan Yang Memusuhi Agama Allah SWT
* Dan membuktikan Kedatangan Nabi ISA(AS) dalam masa yang terlalu dekat
* Dajjal telah pun bersiap sedia untuk muncul dengan sepenuhnya dengan lengkapnya Dajjal-dajjal kecil yang 40 iaitu sai baba ( yang mengaku dirinya Tuhan).Dajjal yang 41 adalah Dajjal yang ASLI - sebelum ini adalah Dajjal in the Making" -

Wahai Orang ISLAM dan Muslimin seluruh Dunia , Beriman lah dan Bertaqwalah dengan Sebenar-benar Iman dan taqwa, kita belum beriman lagi jika - Hidup kita tidak di lengkapkan dengan Iman dan taqwa yang sepenuhnya.

Taqwa dan Iman tidak akan sempurna jika tidak Mencintai Nabi Muhammad SAW dan Mengenal Wali - Wali Allah SWT seperti dalam Firman Nya Surah Yunus Ayat 60-62).


sumber : carigold

p/s: apa pandangan korang?

ok bai


7 comments:

Republic Aku said...

sebenarnya tiada catatan di dalam al quran tentang imam mahadi,tak tahu siapa punya idea sebenarnya..dan hadis2 sahih itu juga tak tahu siapa yg punya...lebih elok kita kembali kepada al quran ,lebih nyata dan terpelihara!!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam..nice info

Amirah Adnan said...

wah..info yg agak menarik!

Solihin Zubir said...

republic : dlm al-quran juga tak sebut sembahyang berapa rakaat..

amran said...

berjaga2 dengan hadis dan sunnah palsu... =)

ciknabil-a said...

info yg menarik. mmg mcm2 bnda nabilah tak tahu coz mmg jrg baca paper nak tgk tb apakan lagi. huhu

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

singgah lagi bila nakupdate ni