Friday, April 8, 2011

Apa korang akan buat bila korang berdepan dengan perfectionist


What say u?



Bagi aku, berdepan dengan perfectionist sangat-sangat membosankan. Bila korang duduk sekali dengan somebody yang memang perfectonist gila-gila, for sure korang akan muntah darah. serius der wa cakap sama lu.


Sebabnya:



Bila korang buat kerja, semua benda dia nak arahkan kita buat. means apa yang kita buat tak perfect. Padahal benda tu senang je kot. Aku ni jenis yang malas nak membebel dan aku jugak tak suka bila orang duk membebel kat aku. Bila orang membebel, aku macam fokus gila dengar, padahal.... aku duk sibuk berangan benda lain. lalala ^^ ( bagi penumbuk sedas)


Kalau orang yang gila perfectionist ni, small matter pun dianggap bapak besar matter. (ayat tunggang langgang, rosak bahasa bagi kat aku). contoh: semut mati atas lantai pon dia boleh nampak. pastu g sapu. ni memang perfectionist kategori pembersih yang macam _____ (sila isi sendiri.haha)


kalau buat assignment, satu group dengan orang macam ni. mampuih aku. dahla aku ni jenis yang buat apa-apa keje ikut suka hati aku je. Biasa orang perfectionist ni, dia buat keje mesti ikot facts. den tak minat nyah fakta-fakta ni. kalau lirik lagu cepat ah aku hafal. keh keh. kalau kau suruh aku hafal buku time nak exam, memang tido jela keje aku. gila kau nak ingat sebijik-sebijik. tapi ada gak member aku yang memang duk hafal sebijik-sebijik ayat dari buku. perggghhh, tabik ah aku kat dia. memang power ingatan dia. jeles! =)



kadang-kadang menjadi seorang perfectionist ni bagus. sebab semua keje yang dia buat memang perfect. tapi, kadang-kadang akibat terlalu perfect menyebabkan orang lain penat nak layan kerenah kita.




ok bai.


4 comments:

Amirah Adnan said...

ate nape secoet jek entry kome?

hmm, kalo mira la kan.. mira akan jadi diri sendiri..:)

mcm x menjawab soalan jek..hehe :p

ct kamila said...

mira:

tadi lpas taip tajuk entry, dia terauto publish.

haha

♥e'in♥ said...

peh.. mmg xsuke.. cm xoke sikit je dh kena bebel..

s.u.h.a said...

kalau kena buat assignment dgn perfectionist ni mmg leceh. semua kena perfect. but in a good sense, kita akan belajar membuat assignment dengan perfect dan mendapat marks yang perfect :)