Monday, August 30, 2010

Umah jiran den kena masuk pencuri semalam..Den rasa macam mimpi pulak.


Assalamualaikum..

Maksu ooo maksu..aku ingatkan sape la duk memanggil mak aku pagi-pagi buta tadi..Rupa-rupanya jiran sebelah umah aku...

"maksu, maksu tahu tak pagi tadi umah aku kena masuk pencuri?" tanya jiran aku kat mak aku.. mak aku jawabla..mana la aku tahu, ni ko cakap baru ak tahu. terkejut beruk aku bila dengar umah jiran aku kena masuk pencuri. Aku apalagi, beriya-iya la tanya jiran aku pasal tu..

Jiran aku pun duk cerita la kat aku.."potpet potpet"..aku pon, Ooooo camtu rupenya.. Pencuri tu mula-mula masuk melalui pintu pagar umah aku. Tp maybe sebab tak dapat pecah masuk umah aku, dia pergi umah jiran aku pulak.. Sebab selipar dia, dia tinggal kat area umah aku. Pastu sempat pulak curi baju adik aku and baju raya abang ipar aku. Tapi mujur tak sempat curi, dia campak kat pintu pagar jiran aku. Badigol punya pencuri.

Mujur la masa pecah masuk umah jiran aku tu, jiran aku tersedar. Kalo tak, memang habis la barang-barang dia curi.

Lagi satu, mujur la dia x curi motor aku. Kalau dia pecah masuk umah aku semalam, aku tak taw la apa akan jadi dengan laptop, notebook, hardisk and barang-barang komputer aku. Sebabnya aku just tinggal bodoh camtu je. Aku tak simpan semalam sebab mengantuk gila babai punya pasal. Mujurlah Allah masih lindungi aku dan keluarga aku..

Yang aku geram tuh, bulan-bulan ramadhan pun nak mencuri. Takde akaiii ke diorang ni.


Wallahualam..


Ni la muka-muka pencuri yang pecah masuk umah jiran aku semalam..






Sekian..hehe


Chow cin chow..





6 comments:

hakim said...

gambo pencuri tu nampok xbhaye pon.. haha

ct kamila said...

haha..2 pasal..klaka ada la..kehkeh

CintaNajihah said...

lol, bulan pose pown nk curi, owg last2 pose ni tngktkn amal ibadah. pape pown hati2 ckit pasni, yela nk raye kn, pencuri ligat jer.

ct kamila said...

jiha: btol2...x patot tul bln2 pose pon nk mencuri..

nyway..kna lbih berhati-hati pasni..

izyan said...

hahahaha..gile klako!!

ct kamila said...

ijan: hahaha...jom2 gelak.. ;p