Monday, July 11, 2011

Tips: how to reuse your tudung ekin.



Assalamualaikum.


hai korangg. lama tak conteng-conteng kat blog aku sendiri. ai ada benda nak share dengan korang. for girls jelah. haha.

korang for sure ada tudung ekin kan. ahh, gasak lahh tudung ekin ke, ariani ke. pape jelah. asalkan yang sepesen dengan tudung ekin tuu. hee

so, if korang rasa awning tudung ekin korang dah macam tak best je. bila pakai je " ehh, kenapa muka aku tak hensem (ehhhhhh, hensem ke cantik? almaklum laa, bm time spm dapat A1, tuu yang hensem dengan cantik pon tak leh nak beza. *lempang! " keke



alahaiiii, cantik gilaa kan si ekin ni.



haa, nampak tak tudung ekin ni. yang pink kaler tuu laa awning. so, bila awning tuu dah tak best, korang reuse jadikan tudung syria.

senang je. korang just gunting je awning tuu. tinggal yang hitam tuu je. yang hitam tuu nanti akan jadi outer tudung syria. inner syria korang belasah jelah nak pakai kaler pape pon kan.

ehhh, paham tak? lalala~



haa, tudung yang aku pakai tuu sebenarnya tudung ekin. pastu aku gunting awning dia, aku pakai inner syria kaler pink kat dalam. inner tuu aku beli dari ayunar. lepas ni nak beli lagi. yeay!




ok bai


5 comments:

sumaiyah mokhtar said...

hahahahaha nice lah awk, tk penah terpikir pn, hehehe

yunZ said...

aloh..x reti la

Allyza Abdullah said...

selalu jugak bwat tp xgunting, tetas kuarkan je awning tu. tp ada prob sbb kena jahit pulak. mom kite la kena jahit huhu

ezasunflower said...

boleh ke? bukan kalau buang awning tu nanti jahitan epi tak kemas kan? u buat mcm mana?

ct kamila said...

ezasunflower:

u gunting dulu ikot shape awning tuu.. tapi jgn bg kna jahitan.. then u kemaskan tepi2 yg u dah gunting tuu...


tadaaaa!


dah siap..boleh je dear. ai dah buat.


hehehe